Pentru prima dată pe parcursul la mai mulți ani, la Grădina zoologică din Chișinău s-au născut puii de tigru bengalez! În noaptea de 26 aprilie, prădătorii „dungați” pentru prima dată au devenit părinți!

Tigrii adulți trăiesc în Grădina zoologică din Chișinău din anul 2016, ajungând în capitală când erau încă adolescenți. Ambii s-au născut la Grădina zoologică din Olmense (Belgia) în anul 2015, de la diferite perechi de animale (masculul în aprilie, iar femela în iunie). Aceștia sunt primii puisori care s-au născut la perechea formată din masculul alb – Renat și femela roșcată – Basea.

S-au născut doi pui – unul roșcat și altul alb. Sexul puiilor deocamdată nu este cunoscut. Mama tânără este foarte agresivă față de toți cei care o deranjează, fiind susținută de tatăl puilor. Îngrijitorii nu vor să deranjeze familia pe parcursul la o săptămână, sigur, poate și mai mult. Tot atunci va fi posibil de aflat detaliile.

Reprezentanții presei sunt îndemnați să respecte carantina și să nu deranjeze tigrii cu vizitele sale. Accesul la volieră va fi închis pe parcursul primei luni de viață a pisoiilor, în scopul evitării accidentării lor.