Un pui de urs polar din Arctica, la nordul teritoriului Krasnoiarsk, a fost salvat de la moarte de către muncitorii unei mine de aur și transmis Grădinii zoologice din Moscova. Această noutate a fost raportată vineri, 23 aprilie, de RIA Novosti, cu referire la Parcul Florei și Faunei din Krasnoiarsk, Roev Rucei.

Фото: facebook.com/Андрей Горбань

Potrivit interlocutorului agenției de presă, la începutul lunii februarie, puiul de urs s-a atașat de muncitorii unei mine de aur de pe insula Bolșevic, dar când a venit timpul muncitorilor să plece, ei nu au putut să-l ia cu ei, iar ursuletul a fost nevoit să rămână singur în deșertul arctic.
Din spusele directorului parcului din Krasnoiarsc, dl Andrei Gorban, care a povestit despre aceasta pe pagina sa de Facebook, ursulețul era foarte mic și putea muri de foame.
„Când muncitorii s-au întors la bază – nu au găsit nici puiul și nici urme de-a lui”. Un sentiment neplăcut și dureros că nu au putut face nimic. Mai târziu o veste și bună în același timp – același urs a mers la o altă bază, la 40 km distanță. „Slab, murdar, dar viu! ” – a scris Andrei Gorban.
gică din Krasnoiarsc, agenției de presă i-a fost comunicat că puiul de urs, care s-a atașat de muncitori și trăia cu ei, s-a îmblânzit și nu va mai putea supraviețui în sălbăticie. Totodată, cu vârsta, ea ar fi o amenințare reală pentru oameni. Împreună cu Ministerul regional și federal al resurselor naturale, a fost găsită o soluție. Puiul de urs a fost trimis în grădina zoologică din orașul Moscova, care în prezent este deja în capitală.
În luna aprilie 2019, în regiunea Primorschii, polițiștii au găsit o cutie lângă drum, în care era un pui de urs din Himalaya. Datorită lor animalul a fost plasat în Centrul de reabilitare pentru tigri și alte animale rare „Tigru”.

Sursă