În sfârșit, unul dintre proiectele importante ale anilor 2020-2021 a fost finalizat – voliera pentru lemuri a fost dat în exploatare!

După cum am comunicat mai devreme, proiectul volierei menționate a fost creat acum câțiva ani. Ca parte a unui complex mare în preajma lacului, avea menirea de a oferi oaspeților grădinii zoologice posibilitatea de a admira expoziția de animale, dar și de a crea condiții confortogene acestor animale. Maimuțelor, lemurilor și altor animale iubitoare de căldură este necesar de creat o climă confortabilă și de evitat necesitatea transferării permanente a acestor animale din volierele de iarnă în volierele de vară și invers.

Aceste animale necesită spațiu și organizarea timpului liber.

Noua volieră pentru lemuri rezolvă multe probleme concomitent, îmbunătățind nu numai condițiile de întreținere ale animalelor din grădina zoologică, dar și oferind mai multe oportunități vizitatorilor de a admira animalele.

Săptămâna trecută a fost finisată construcția volierului pentru lemuri cu instalarea sistemelor de ventilare și aer condiționat, inclusiv cu decorarea pereților acestuia. Voliera a fost dezinfectată, aerisită și încălzită. Și acum …poftim! Lemurii s-au mutat într-o casă nouă.

Animalele cu interes au examinat voliera, au gustat bunătățurile oferite și au testat scrânciobul. Am reușit să transferăm animalele fără a le stresa. Ele imediat au arătat o poftă bună și au adormit fără probleme.

Veniți să faceți cunoștință cu lemurii!