Cine dorește ceva gustos de dimineață? Mâncarea delicioasă pentru viețuitoarele din terariu este gata, iar amatorii acesteia și-au luat porția chiar de dimineață. Doriți să urmăriți hrănirea? În atenția dumneavoastră – șopârla cu barbă.

Șopârla cu barbă este un animal de companie foarte răspâdit printre cei, cărora le place să întrețină animale exotice acasă. Animalul este apreciat pentru aspectul său spectaculos și caracterul prietenos. Șopârlele se deprind cu ușurință cu oamenii și contactează bine cu proprietarul său.

Se pare că un astfel de animal nu poate fi mângâiat? Nu este adevărat! Într-adevăr spinii pot provoca senzații neplăcute, dar merită să luați animalul în mâini, deoarece la pipăit este destul de plăcut și moale. Se poate de spus, că ca și cum ai fi luat un arici în mâini – nu te poți apropia de acele acestuia, este dur la atingere, însă este destul de plăcut (dar mai bine nu face aceasta, deoarece aricii sunt purtători de rabie și pot avea căpușe. Lasă-l mai bine să alerge calm în iarbă).

Șopârlele cu barbă recunosc vocea stăpțnului și adoră să fie mângâiate. Multor șopârle care trăiesc în casele oamenilor, le place să se urce pe umerii stăpînilor și să se plimbe prin casă, privind în jur.

Animalul are nevoie de o alimentare corectă și de îngrijire specială, dar, în general, nu crează probleme unei persoane cunoscătoare în viața de zi cu zi. În Grădina zoologică din Chișinău există două astfel de animale.