Grădina Zoologică din mun.Chișinău nu este doar un loc în care sunt aduse regulat animalele abandonate de către oameni. Este, de asemenea, un fel de „punct zero” în care animalele pot începe o viață nouă. Una dintre direcțiile activității întreprinderii este identificarea pentru reprezentanții faunei a unor noi stăpâni responsabili. Potrivit specialiștilor biologi, acest lucru este corect.

Spre exemplu, trei lebede albe și-au găsit vinerea trecută o casă noua. Ele au fost transmise unei persoane care deține propriul său rezervor cu apă curată, în care păsările vor avea suficientă hrană și spațiu pentru trai. Din cuvintele angajaților secției de păsări din cadrul întreprinderii, o astfel de achiziție nu este o raritate, deoarece lebedele pot deveni animale de companie minunate, care nu doar decorează gospodăria prin prezența sa, dar trezesc și un sentiment de frumusețe și gust estetic la copii și adulți.

Puțin mai devreme, câte o pereche de fazani de aur și de argint au trecut în mâinile altui proprietar responsabil. Această pasăre de asemenea este o pasăre frumoasă, care este ușor de întreținut și care se reproduce bine în captivitate.

Ne bucură enorm de mult, că animalele care nimeresc la grădina zoologică din cauza traumării sau abandonării, au posibilitatea de a se recupera și a găsi o casă nouă și sigură!