În terariul Grădinii zoologice din Chișinău, toate cele 17 viețuitoare ale acesteia au astăzi o zi hidratantă. Toate viețuitoarele, începând cu șopârla cu barbă și terminând cu șarpele boa, sunt stropite cu apă. Un pulverizator puternic hidratează pielea de pe tot corpul reptilei, începând de la botișor până la vârful cozii.

Băile cu apă sunt necesare pentru sănătatea animalelor. La o temperatură medie de +290C, corpul lor pierde multă apă, cantitatea căreia trebuie să fie completată artificial. Aparatele de aer condiționat și becurile infraroșii mențin o temperatură constantă și ridicată în încăpere. Unele viețuitoare sunt atât de iubitoare de căldură încât ele formează inele familiale puternice: trei anaconde din voliera aproape întotdeauna trăiesc împreună, fie aflându-se sub luminile becurilor, fie scufundându-se în piscina volierei. Iar eublepharului pătat, care se simte comod pe palma îngrijitorului, nu-i sunt pe plac procedurile de apă, însă el le suportă cu răbdare.

Odată cu hidratarea, șarpele regal din California năpârlește. Se întâmplă o dată la 1,5 luni, când șarpele își schimbă țesutul extern al epidermei. În perioada de năpârlire, șerpii se află într-o stare asemănătoare somnului, iar ochii lor devin tulburi.

În prezent, pe suprafața pământului trăiesc aproximativ 10.885 de specii de reptile. Cei mai vechi dintre aceștia erau dinozaurii.