Toți angajații Grădinii zoologice din Chișinău lucrează pentru un singur scop – de a crea un parc de odihnă și relaxare pentru vizitatori, precum și pentru a realiza o sarcină atât de importantă, cum ar fi educarea ecologică a generației tinere. Olga Iuzvac, șeful secției științifico-educaționale, a povestit despre aceasta, relatează noi.md

Ea a menționat, că Grădina zoologică din Chișinău este o întreprindere municipală și este finanțată din bugetul municipal.

Сотрудники рассказали, как развивается Кишиневский зоопарк, какие животные в нем появились.„Anual prezentăm Primăriei municipiului Chișinău proiectele lucrărilor pe care intenționăm să le implementăm. Mijloacele financiare obținute le folosim pentru hrănirea animalelor, servicii comunale, reparații, construcții, salarii etc. „, – a spus șeful secției științifico-educaționale a grădinii zoologice din capitală.

Din spusele ei, implementarea multor idei interesante în Grădina zoologică din capitală a devenit posibilă datorită faptului, că angajații întreprinderii au posibilitatea de a pleca în deplasări la alte instituții similare de peste hotare în scopul obținerii experienței de la acestea, și datorită faptului că munca lor este apreciată.

„Li s-a permis să-și demonstreze pe deplin capacitățile sale”, a menționat Olga Iuzvac.

Totodată ea a menționat că, după sărbătorile de iarnă, colecția Grădinii zoologice din Chișinău s-a completat cu animale noi.

„Șapte specii noi de animale au sosit la noi. Este vorba despre caracali, servali, saimiri,lemuri, jderi cu burta galbenă ș.a. Noi nu le aveam în colecția noastră. Le-am achiziționat în baza unui contract de la grădina zoologică Novosibirsc anul trecut.

Totodată anul trecut am planificat, în baza unui contract de schimb, să aducem urși din Kamceatka, în schimbul unor animale exotice, dar din cauza pandemiei nu a devenit posibil de realizat contractul dat.

PRIVIȚI VIDEO