Posibilitatea  de a urmări viața animalelor în natură este un cadou rar pentru „oamenii obișnuiți”. Scopul nostru este de a vă face cunoștință cu acea parte a lumii vii, care este inaccesibilă locuitorilor din orașe. Pentru a face posibil acest lucru, trebuie de respectat interesele animalelor, deoarece curiozitatea noastră nu ar trebui să le streseze. Nu sunteți de acord?

Anume din această cauză am fost nevoiți să așteptăm mai mult de o lună ca femela de tigru Basea să permită să vedem puii ei. Mai mult de o săptămână în urmă puii au deschis ochișorii, au început mai activ să se deplaseze prin volieră și chiar au ieșit la o plimbare … dar până în prezent  nu a existat nici o posibilitate de a-i fotografia!

– Omul este mai hâtru, – ne-am gândit noi, și din timp, în interiorul volierei cu femela de tigru însărcinată, am instalat o cameră de supraveghere …

– – Însă răbdarea unui tigru are limită! – s-a gândit Basea și, chiar din prima săptămână de la nașterea puișoilor, a smuls camera de supraveghere de sub tavan și a împrăștiat piesele acesteia prin voliera de iarnă …

După ce au trecut primele săptămâni, care sunt cele mai riscante pentru pui, a devenit posibil să  aruncăm o privire mai atentă asupra familiei. Acum mirosurile străine pe mama tânără o deranjează mai puțin, din care cauză am reușit să facem câteva poze. Am promis să vă arătăm puii, nu-i așa?

Acum puii cresc, se dezvoltă activ, totodată sunt atașați de mama. Străinilor încă nu li se permite să-i vadă, în scopul evitării accidentelor, deoarece mama puilor  este destul de agresivă în continuare.

Deci…Prrregătiți-vă!… Întâmpinați-i!