Meteorologii au prognozat o vreme caniculară pe tot teritoriul țării, iar pentru animalele iubitoare de căldură asta este fix „ce a prescris medicul”. Acum vă prezentăm noile animale expoziționate – Liliecii egipteni.

Liliecii sau „câinii egipteni zburători” sunt animale erbivore. În rația alimentară a acestor mamifere predomină fructele, preferând să mănânce cele necoapte sau stricate. Mâncarea afectată de gândaci și mucegai sunt cele mai delicioase! Adoră smochinele, portocalele, curmalele și bananele, cu plăcere ronțăie ramurile copacilor de roșcov. În căutarea hranei sunt capabile să parcurgă într-o noapte 40 km.

Pe lume există multe specii de lilieci, ei fiind împărțiți în două clase – Liliecii Mari și Lilieci Mici. Toți liliecii folosesc ecolocația și navighează cu ușurință în beznă, ceea ce le permite nu numai să zboare rapid, ci și să vâneze eficient. „Câinii zburători” nu sunt prădători, majoritatea reprezentanților acestei specii se hrănesc cu fructe și nu sunt activi noaptea. Aceasta însă este singura specie care trăiește în peșteri întunecate și este fluent în ecolocație.

Veniți să admirați liliecii egipteni la Grădina Zoologică de la 8:00 până la 19:00 – de marți până duminică!

Voliera acestora este situată lângă terariu.