Mașa –  36, Vorchun –  32: Urșii GrădiniiZoologice din Chișinău brusc par mai tineri și sar în copaci ca niște ursuleți mici!

Ursul Mașa și prietenul ei Vorchun au 68 de ani împreună. Mașa are 36 de ani, iar Vorchun are 32 de ani. O vârstă impresionantă, dat fiind faptul, că urșii în sălbăticie trăiesc maximum 15 – 16 ani.

Canicula nu a afectat în nici un fel urșii. Au propriul lor lac, „băile acvatice” începând la ora opt dimineața și durează până la zece. Apoi, urșii se „răcoresc”, ascunzându-se în mici vizuini, pe care le-au săpat lângă sursa principală de apă. Rămân acolo până când căldura nu este atât de pronunțată.

Pentru reprezentanții speciei date dispunem de rație alimentară de iarnă și una de vară.”, explică directorul Grădinii zoologice, dl Alexei Hanțațuc pentru „Komsomolskaya Pravda”.

  • Hrana de vară este „ușoară”, conține o mulțime de legume și fructe. Și acum, după o astfel de dietă, probabil și-au mai găsit rădăcini vindecătoare sau iarbă, urșii noștri brusc au întinerit! Sar în jurul copacilor și printre aceștia ca niște copii!

Viețuitoarele de la Grădina Zoologică din Chișinău nu sunt grav afectate de căldură. După cum a explicat dl Alexei Hanțațuc, apa este prezentă pentru ele pretutindeni, deoarece reprezintă „un colac de salvare” pentru ele.

La începutul anului, animale noi au fost aduse la Grădina Zoologică – de la caracali până la capre siberiene de munte, lemuri amuzanți și servali.

  • Ne-am înțeles cu Grădina Zoologică din Novosibirsk, de douăzeci de ani îl cunosc personal pe directorul acesteia, așa că ni s-au oferit aceste animale gratuit.”, – zâmbește domnul Hanțațuc. –„Cu toate acestea, până în prezent „problema volierelor” este acută la noi!
  • Vor apărea animale noi în grădina zoologică?
  • Mai întâi cred că ar trebui să ne ocupăm de amplasarea celor care fac parte din colecția noastră!

Sursa