În ultimele săptămâni, angajații noștri au lucrat din greu pentru a curăța teritoriile din zona de jos a Grădinii Zoologice, destinate „casei” noi pentru capibare. Ca să puteți ajunge acolo, mergeți de-a lungul drumului central pe lângă terenul de joacă și voliera suricatelor, spre voliera crocodilului …iată aici, în locul tufișurilor a fost amenajată „căsuța” rozătoarelor, care dispune și de o piscină. Astăzi animaluțele s-au mutat aici.

Capibara este cea mai mare rozătoare din lume. Pe suprafața solului aceste animale drăguțe și hazlii au un mers calm. Ele aleargă rar. Ceea ce ține de deplasarea lor în mediul acvatic, după stilul său de „înot”, ele se aseamănă cu pinguinii.

Ușor pot fi îmblânzite și contactează bine cu oamenii. Dar întreținerea lor în condiții casnice nu este atât de ușoară. Capibarele în natură sunt niște rozătoare zoioase! Viețuiesc în apropiere de apă și își fac toate „treburile”… tot acolo. Așa că veți fi nevoiți să goliți piscina, să o curățați și s-o umpleți cu apă la fiecare câteva zile, cu scopul de a evita mirosul neplăcut. Iar „aroma” viziunii nu este cea mai îmbietoare.

În prezent în voliera noua au fost mutați masculii. Femelele își așteaptă rândul – „strămutarea” lor este planificată în viitorul apropiat.