Parcă miroase a toamnă, nu? Caracalii cercetează situația …

Știați că caracalii cel mai mult se aseamănă cu râșii? Parcă sunt râși (deși de stepă), însă nu. Se deosebesc de ei prin genetica sa.

Morfologic, caracalul mai mult se aseamănă cu puma și servalul african care, apropo, se întreține  în voliera din vecinătate.

În mediul natural, acestor pisici le place să ocupe vizuinile vulpilor sau a porcilor spinoși. Ei înșiși nu sunt implicați în „amenajarea” vizuinii. Sunt un fel de „agenți imobiliari nelegali” – au venit, au văzut, au alungat și s-au cazat.

Pisica nu poate urmări prada o perioadă îndelungată de timp. Din această cauză, felina când vede prada,  o atacă rapid prin mai multe sărituri, care pot ajunge până la 4,5 metri în lungime. Rapiditatea și ghearele lungi și puternice, îi permit să prindă dintr-o mișcare  mai multe păsări destul de mari. Astfel caracalii se consideră ca fiind vânători destul de reușiți.

Mini-râsii timp îndelungat pot trăi fără sursă de apă – ei primesc umiditate în cantități suficiente de la pradă.

Se aseamănă la fel și cu … leoparzii! Aceste pisici își ridică prada în copaci, unde o consumă și ascund resturile, pentru a le proteja de ceilalți prădători, care doresc să mănânce carne proaspătă.

În volieră, angajații de la grădina zoologică trebuie în mod regulat să curețe ascunzișurile pe care le fac aceste pisici săritoare. Nu au nevoie de o sursă de hrană care miroase urât, mai ales când este cald, deoarece există suficientă hrană, însă instinctul prevalează!

 

Veniți să admirați animalele din colecția grădinii zoologice!