La grădina zoologică din Madrid, panda a născut gemeni. Acest lucru este menționat la 6 septembrie într-un mesaj publicat pe site-ul grădinii zoologice.

Părinți au devenit femela Hua Zui Ba și masculul Bing Sin. Primul puișor a apărut după ora locală la 8:30 (ora Moscovei 9 :30),  al doilea s-a născut cu patru ore mai târziu. Specialiștii în următoarele ore vor numi sexul, greutatea și indicii vitali ai ambilor. Potrivit experților, nașterea gemenilor nu este tipică pentru această specie de animale.

PRIVESTE FILMAREA

În prezent, nou-născuții sunt complet dependenți de mama lor, peste patru luni vor învăța să se miște de sine stătător. Informațiile despre starea de sănătate a animalelor vor fi transmise prin rețelele de socializare ale grădinii zoologice din Madrid. Doi zoologi din China au venit la Madrid pentru a ajuta la îngrijirea inițială a puiilor din incubator.

În iunie, la grădina zoologică din Tokyo, o femelă de pandă mare Sinsin a născut doi pui. Pentru Sinsin, aceasta a fost a doua naștere. Perechea de pandă mare, femela Sinsin și masculul Riri, au fost aduși în Japonia din China la începutul anului 2011.

Sursa

Фото: ИЗВЕСТИЯ/Алексей Майшев