Pentru prima dată în expoziția Grădinii Zoologice din Moscova au apărut bursuci de miere. Acest lucru a fost anunțat joi, 23 septembrie, pe portalul oficial al primarului orașului Moscova.
Bursucii de miere sunt prădători originari din Africa și Asia și au ajuns în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cele mai neînfricoșate mamifere din lume. Animalele sunt de dimensiuni mici și, totodată, au multe alte denumiri: bursuc chel, ratel și urs de câine. La Grădina zoologică din or.Moscova a fost adusă o pereche tânără (mascul și femelă) din Cehia. Voliera lor este situată în pavilionul „Animalele copitate ale Africii”, situat în vecinătate cu volierele girafei și suricatelor.
„Aceste animale mereu sunt foarte agitate. Pentru a-și putea elimina energia, am agățat în voliera lor bușteni goi și căsuțe din lemn, iar apoi am ascuns în ele delicatese. În procesul unei astfel de vânători, bursucii de miere trebuie să depună mult efort, deoarece trebuie să obțină mâncarea, menținându-și echilibrul în aer. Sosirea bursucilor de miere este un eveniment important pentru Grădina Zoologică din or.Moscova ”, a declarat Svetlana Akulova, directorul general al Grădinii Zoologice din or.Moscova.
Numărul acestor animale în natură este în continuă scădere, specia fiind inclusă în Cartea Roșie Internațională.
Specialiștii din Grădina zoologică au menționat că, necătând la denumirea animalului, hrana de bază a lui este carnea. Rația de alimentare a animalului include carne de vită, de pui, de cal și miel. Ca supliment alimentar bursucii de miere primesc morcovi, dovleci și mere.
Lungimea corpului animalelor nu depășește 80 cm, greutatea unui animal matur este de aproximativ 12 kg.
Mai devreme, la 4 august, la Grădina Zoologică din orașul Moscova s-au născut cinci pui de flamingo. Serviciul de presă al Grădinii zoologice a menționat că puii – unu de culoare roz și patru de culoare roșie – deja pot fi văzuți. Potrivit spuselor directorului general al instituției, dna Svetlana Akulova, flamingo roz și roșii în fiecare an se cuibăresc la grădina zoologică, însă procesul de păstrare a ouălor și creșterea puilor este foarte dificil.