Din câte cunoașteți, grădina zoologică încă din septembrie începe pregătirile pentru sezonul rece. Prelucrarea și amenajarea volierelor de iarnă sunt aproape finisate, iar animalele una după alta au început să fie strămutate în voliere calde. Unele dintre ele vor putea fi vizibile pentru vizitatori (de exemplu, suricatele), în timp ce altele vor fi ascunse până la revenirea căldurii.

Primele care au părăsit voliera spațioasă de vară au fost capibarele – ele au fost transferate într-o volieră încălzită de pe teritoriul interior al grădinii zoologice.

După ele au urmat agouti  – în ultimele zile animalele nu se simțeau confortabil în voliera de vară, necătând la încălzitoarele instalate.

Voliera cu lilieci de asemenea este pustie – câinii egipteni zburători s-au mutat din nou într-o volieră închisă, unde este posibil să  fie menținută o temperatură constantă și confortabilă, atât ziua cât și noaptea.

Alte animale din colecție la fel se pregătesc pentru a fi transferate, iar unele căsuțe vor rămâne pustii, dar vor fi izolate și dotate cu încălzire suplimentară.