Dragonul bărbos este o reptilă amuzantă care a fost numită astfel datorită trăsăturii sale caracteristice de a se umfla și a-și schimba culoarea pielii în caz de pericol. Știi ce mănâncă o astfel de reptilă?

Rația de alimentare a dragonului bărbos este mixtă. Din hrană animalieră reptila consumă diverse vertebrate și nevertebrate mici, iar din hrană vegetală ea consumă frunze, lăstari, fructe și flori.

În captivitate, dragonii bărboși cu plăcere mănâncă greieri, gândaci, viermi și alte insecte. Sursă de proteină pentru aceste reptile sunt melcii, ouăle de păsări și rozătoarele mici. Din suculente dragonii bărboși consumă diverse legume și fructe mărunțite – morcovi, mere, varză, pere, banane, roșii, castraveți, fasole, salată verde și frunze de păpădie.

În clipul video:

La Grădina Zoologică din Chișinău dragonii bărboși la micul dejun primesc greieri cu supliment de vitamine. Deoarece reptilele nu pot mânca pastile și capsule și nu prețuiesc siropurile de vitamine – li se administrează suplimente vitaminizate împreună cu alimentele. Acestea sunt vitamine sub formă de pulbere, сu care se presoare fructele mărunțite sau insectele.