Primăvara este anotimpul celor mai „verzi” lecții din an. Anume în această perioadă sunt implementate multe proiecte ecologice, iar copiii fiind liberi de activitățile școlare pot participa în proiecte noi interesante.
ÎM „Grădina Zoologică” a încheiat un acord de parteneriat cu IPLT „Nicolae Iorga” în cadrul căruia participă „Youth Service America” – o organizație în care tinerii implementează diverse inițiative sociale utile. În cadrul săptămânii precedente, a avut loc o întâlnire cu participanții proiectului „Global Youth Service Day 2022”.
În cadrul proiectului de educare ecologică a copiilor, 31 de elevi din clasa a V-a „C” din cadrul IPLT „Nicolae Iorga” au venit la grădina zoologică pentru a sădi plante decorative și verdeață. După ei au urmat elevii din clasa VII-a, care au adus cu ei materialul săditor.
Acum Grădina zoologică din Chișinău dispune de propriul „paradis verde”, unde cresc lalele și begonii, mărar, pătrunjel etc. Verdeața suculentă va fi folosită pentru a răsfăța animalele din colecția grădinii zoologice. Evenimentul desfășurat face parte din proiectul „Într-un corp sănătos – o minte sănătoasă”, în cadrul căruia participanți pot afla lucruri noi despre ei înșiși, despre lumea ce îi înconjoară, despre rolul omului în natură.