Dragi prieteni!
Vă reamintim, că pe teritoriul grădinii zoologice accesul cu animale de companie este interzis!
Conform Regulamentului de vizitare a grădinii zoologice, pe teritoriul întreprinderii nu se permite accesul cu câini, pisici sau alte animale de companie.
Pe teritoriul grădinii zoologice cu animalele de companie au acces doar vizitatorii, care au venit la consultație la medicul veterinar! În acest caz, vizitatorii vor fi admiși pe teritoriul grădinii zoologice prin intrarea de serviciu, accesul la alte teritorii fiind interzis!
Grădina zoologică este o zonă cu risc sporit atât pentru oameni, cât și pentru animale!
De fapt, leoaicele nu vor sări din voliere pentru a mânca animăluțul domneavoastră, însă, observând posibila „pradă” (răpitoarele percep ca pradă mai întâi de toate animalele mici și slăbite) – se vor excita și ca rezultat se vor lupta între ele.
Dumneavoastră, luând cu sine la plimbare micul său prieten, nu cunoașteți despre astfel de consecințe! Și mai neplăcut va fi, dacă câinele va rupe lesa și va trece printre gratii în voliera păsărilor răpitoare. Acestea la fel în comportamentul său se vor baza pe instinctele sale.

Totodată, în loc de a primi plăcere de la plimbare, animalele de companie la fel vor fi stresate. Lângă incintele animalelor prădătoare (în special celor mari) persistă un miros destul de specific. Oamenii îl simt bine, iar câinii îl simt și mai bine decât noi! Pentru ce să-i stresăm?
La fel, nu toți oamenii au o atitudine neutră sau pozitivă față de animalele de companie care aparțin cuiva. Plimbările cu animalele de companie sunt permise în parcurile
orașului și, este evident, că ne așteptăm să le vedem acolo. Este neplăcut să vezi ceva ce este „interzis” acolo, unde nu ar trebui să fie. Unii oameni vin să petreacă timpul liber.
La fel, nu toți oamenii au o atitudine neutră sau pozitivă față de animalele de companie care aparțin cuiva. Plimbările cu animalele de companie sunt permise în parcurile orașului și la grădina zoologică tocmai pentru faptul, că nu există riscul de a da peste animale de companie care se distrează și aleargă incontrolabil. Dorința acestor oameni de asemenea poate fi înțeleasă și trebuie tratată cu respect.
Din aceste considerente vă reamintim, că vizitarea grădinii zoologice cu animale de companie este interzisă! Lăsați prietenii pufoși acasă și veniți să cunoașteți în liniște reprezentanții lumii sălbatice. Vă așteptăm cu drag!