Cine ar fi crezut! Necătând la faptul că perioada apariției puilor a trecut, în familia suricatelor s-a născut un puișor.

La Grădina Zoologică din Chișinău cu ușurință poți face cunoștință cu suricatele – incintele lor sunt amplasate în mai multe locuri și sunt amenajate în mod diferit. Animalele amuzante le puteți vedea în incintele amenajate lângă voliera crocodilului (partea de jos a teritoriului, lângă podul de pe lac), în fața incintei zebrei și în partea centrală a teritoriului, spre dreapta de aleea principală.
Știați că suricatele sunt foarte organizate? Se unesc în colonii mari, care se caracterizează prin coexistența mai multor familii aproape una de alta. De obicei, într-o colonie sunt 20-30 de animale. În prezent, recordul absolut înregistrat, este de 63 de animale care trăiesc într-o colonie în sălbăticie.
Grupurile familiale de suricate conflictează din cauza teritoriilor ocupate. Din această cauză la Grădina Zoologică din Chișinău câteva familii sunt separate, aflându-se în incinte diferite – nu au reușit să trăiască „pașnic” într-o colonie. Deși animalele după dimensiuni sunt mici, ele luptă între ele până la moarte. Сonform statisticii, până la 1/5 din aceste animale mor din cauza luptelor.
Structura familiei la suricate este „clasică” – în fruntea ei se află un cuplu de animale mature și puii acesteia. În familie domină femela. Deseori, femelele la suricate, după dimensiuni, sunt mai mari decât masculii. Deși la femele puii pot apărea până la patru ori pe an, de obicei, la grădina zoologică, puii apar primăvara, fiind mai mulți la număr. Puișorul care s-a născut în urmă cu o lună, este unicul pui al mamei sale. În prezent puiul este vioi și mănâncă bine. Sperăm, că el va deveni un animal puternic, curajos și va săpa nu numai o vizuină!

VIDEO