Duminica este ziua familiei și sănătății. Pe 24 iulie s-a desfășurat cel de-al doilea maraton municipal de ciclism Velo Road Chișinău. Grădina Zoologică din Chișinău, ca punct final al traseului, a primit oaspeții.
Organizatorii evenimentului sunt Centrul Municipal de Tineret și Primăria municipiului Chișinău. Scopul principal al maratonului este de a combina stilul de viață sănătos și ciclismul în capitală, cu promovarea locurilor frumoase din oraș. Conform planului inițial al organizatorilor, evenimentul menționat trebuie să se desfășoare lunar, iar traseele să fie concepute special pentru a vedea cele mai frumoase locuri ale Chișinăului. Astfel, participanții și oaspeții evenimentului vor putea cunoaște orașul mai bine, dintr-o nouă perspectivă și vor putea îmbina utilul cu plăcutul – sportul și excursiile.
Cea de-a doua ediție a competiției „Velo Road Chișinău” a adunat peste 200 de participanți. Fiecare dintre ei s-a înscris din timp, completând un formular.
La finalul competiției participanții au ajuns la Grădina Zoologică din Chișinău. În cadrul excursiilor gratuite cu ghizii, participanții au aflat despre istoria dezvoltării întreprinderii, animalele noi din colecție și proiectele de modernizare a Grădinii Zoologice din Chișinău, implementate cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău.
Pentru comoditate, ghizii au divizat participanții în 4 grupe și le-au organizat excursii în limbile română și rusă.
Oaspeții au avut posibilitatea să afle despre istoria grădinii zoologice, să vadă animale noi din colecție, să admire câteva dintre noile proiecte care au fost implementate recent cu ajutorul primăriei și a bugetului municipal.
Un capitol separat sunt incintele noi și lucrările planificate pentru anul curent și anul viitor.