Foto – Serghei Cazareț

Pe 29 iulie este celebrată Ziua Internațională a Tigrului. Întreprinderea Municipală „Grădina Zoologică” vă invită să petrecem această zi împreună!
Sărbătoarea ecologică, este ziua simbolică în care se atrage atenția asupra populației de tigri aflată în scădere, necesității protejării și îmbunătățirii habitatului lor natural. Scopul principal este de a informa despre faptul că există o problemă, și că există soluții pentru rezolvarea acesteia!
La Grădina Zoologică din Chișinău se întrețin doi tigri – o pereche formată dintr-un mascul alb cu dungi negre și o femela roșcată cu dungi negre. Renat și Basea au ajuns la Grădina Zoologică fiind încă pui. Aici au învățat să vâneze, să se joace împreună și au reușit o dată să devină părinți. Aceste creaturi magnifice și
grațioase pot fi văzute dimineața și seara, când este răcoare și este timpul de vânat. Incinta tigrului este situată de-a lungul scării centrale din grădina zoologică.
Anume lângă incinta tigrilor, pe 29 iulie la ora 11:00, vor începe excursiile tematice. Ghizii noștri vă vor povesti despre viața felinelor dungate în natură, despre caracterul și deprinderile tigrilor din colecția noastră și despre condițiile de întreținere a lor.
După excursie, pe copii îi așteaptă însărcinări creative, iar cei mai activi oaspeți vor putea participa la lecțiile artei marțiale kung fu – la fața locului vom învăța mai multe tehnici de luptă în stilul tigrului!
Veniți! Vă vom aștepta!

Фото: Сергей Казарец