Oaspeții care se plimbau pe teritoriul Grădinii Zoologice au luat unul dintre animalele din expoziție cu ei. Comportamentul imoral a fost înregistrat pe camerele video.
Săptămâna trecută a avut loc un incident interesant. În timpul unei plimbări în familie, o companie de tineri a decis să ia cu ei unul dintre animalele din colecție ca amintire. Verificarea de la ora 15:00 a arătat ordine în incintă, iar  controlul de seară s-a dovedit a fi cu probleme: o broască țestoasă „a dispărut”.
După cum au arătat înregistrările de pe camerele de supraveghere, grupul s-a apropiat de padocul de vară pentru țestoase, un bărbat s-a despărțit de restul. Privind în jur, asigurându-se că paznicii nu erau la locul lor în acest moment, s-a strecurat în încăperea unde erau animalele, a ridicat colțul capacului, scoțând una dintre țestoasele care se deplasau în volieră. Bărbatul s-a întors repede la prietenii săi, a pus țestoasa în coșul căruciorului pentru copii și a acoperit-o cu diferite lucruri. Tinerii și-au continuat plimbarea de parcă nimic nu s-a întâmplat, părăsind liniștit
teritoriul Grădinii.
Pierdut din colecție, broasca țestoasă de uscat din Balcani – un rezident al Europei de Sud, răspândită pe țărmurile Mării Mediterane. Din 1979, acestea se află în protecția legii; în Franța au fost create rezervoare speciale pentru ele. Este interzisă vânatul comercial a animalelor. Animalul este ținut ca animal de companie și este crescut cu succes în captivitate, dar necesită un mediu atent organizat și o îngrijire de înaltă calitate.
Incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere, iar in mod ironic, vinovații privesc direct in obiectiv. Considerăm că este corect să plasăm fotografia în rețelele de socializare.
A mai rămas o singură întrebare… oamenii au venit să își petreacă timpul cu folos, chiar și-au adus copiii cu ei…apoi au furat animalul de la Grădina Zoologică. De ce doar o broasca țestoasă? Are cineva nevoie de un dihor sau de un suricat? Poate cineva vrea un păun? De ce nu, este atât de ușor să ajungi la ele, pentru că par relativ sigure! Și dacă nu sunt angajați în apropiere, atunci acesta este un cadou pentru oricine își dorește?! Nu vom fi pe lista țărilor civilizate niciodată cu un așa tempo, doamne și domnilor