Parcul reprezintă însuși plantele.
Datorită lor se privesc frumos cărările drepte, colțurile umbrite par ca o bucățică ruptă din Rai, paturile de flori și băncile din apropiere. Este bine când peisagiștii reușesc să creeze un astfel de ansamblu din compoziții care se contopesc una-n alta, oaspeții dorind să se întoarcă repetat.

 

Echipa de peisagiști ai ÎM „Grădina Zoologică” din Chișinău lucrează an de an la aspectul vizual al parcului, îmbunătățindu-l si adăugând tot mai multe detalii interesante și intricate. Ați văzut plantațiile tropicale pe scara centrală și paturile de flori tematice pe tot teritoriul?
Acum echipa lucrează la decorarea noii alei. Aici sunt plantate coniferele ce au înregistrat cea mai rapidă creștere – Leylandia. Ele au funcția de a „apăra” poteca de razele puternice ale soarelui, creând o umbră confortabilă în căldura verii și bucurând ochiul cu nuanțe de verde în orice moment al anului.
La moment sunt asamblate structurile de bază – acestea vor forma un „coridor”, oferindu-le o bază plantelor și dându-le formă și o nouă viață. Munca este în plină desfășurare!

Фото: Ксения Мерега