Aceste animale sunt norocoase. Într-o lună voliera lor deja de două ori a fost înnoită. Săptămâna trecută în volierele animalelor copitate au fost adăugate decorațiuni, iar săptămâna aceasta au fost înnoite hrănitoarele.
Dacă să fim sinceri, înnoirea hrănitoarelor se face nu pentru capre, dar pentru angajați. Curățarea volierelor se efectuează zilnic și durează timp îndelungat. Nici un animal, în timp ce mănâncă, nu se deosebește prin acuratețe și, ca urmare, este necesar de adunat resturile de mâncare
împrăștiate prin toată voliera. Resturile nu pot fi lăsate, deoarece ele vor aduna diferite insecte, va provoca apariția unui miros neplăcut, bacteriilor dăunătoare, iar apoi va fi necesară tratarea animalelor de diferite infecții. În acest scop, angajații grădinii zoologice au întreprins diferite măsuri.
Simple, dar eficiente – la hrănitoare sunt adăugate praguri mici. Acest lucru le oferă animalelor posibilitatea de a mânca cum doresc, smulgând fânul, scăpând fructe și legume pe jos, alegând cele mai atrăgătoare bucăți.
Efectuarea curățeniei în astfel de condiții este mult mai ușoară pentru angajați – acum nu va fi necesar de alergat prin toată voliera cu o mătură. Resturile de mâncare vor putea fi colectate direct lângă hrănitoare. Minunat!

Фото: Александр Барабаш