La ÎM „Grădina Zoologică” a început reconstrucția volierelor vechi ale animalelor răpitoare mici.

Animale răpitoare mici, care anterior se aflau în voliere vechi, s-au mutat în volierele noi destinate animalelor răpitoare. Reconstrucția acestui sector a fost planificată și inclusă de administrația grădinii zoologice în proiectul de modernizare a grădinii zoologice mai mult de un an în urmă.
Demolarea volierelor vechi s-a început săptămâna curentă – ele vor fi demontate și renovate. Potrivit proiectului susținut de Primăria municipiului Chișinău, aici vor fi construite voliere noi pentru animale răpitoare mici. Ele sunt proiectate cu respectarea cerințelor ce țin de asigurarea confortului și siguranței în deservirea acestora. Astfel, animalele vor primi condiții de viață mai confortabile și vor fi mai vizibile pentru vizitatorii grădinii zoologice.
„Volierele modernizate sunt unul dintre cele mai mari obiective ale întreprinderii pentru anul viitor. Prin înlocuirea volierelor vechi incomode, vom putea îmbunătăți nu doar condițiile de întreținere a animalelor din colecție, dar și aspectul grădinii zoologice în ansamblu. Ați văzut volierele renovate pentru animalele răpitoare? Primăria a alocat mijloace financiare, datorită cărora a devenit posibilă reconstrucția volierelor vechi, în care se întrețineau animalele răpitoare mari. Și dacă sincer, aceste voliere nu asigurau cu spațiul necesar animalele răpitoare mari, iar animalele răpitoare mici în ele se simt destul de confortabil. Planificăm să creăm ceva asemănător, eliminând
acea parte din istoria întreprinderii, care provoacă tristețe nu doar vizitatorilor noștri, dar și angajaților. Până în prezent nu am reușit să obținem nici atractivitate, nici comoditate la întreținerea acestor voliere. Noul proiect va corecta această situație”, își împărtășește planurile dna Anna Shvedcenco, director interimar al Grădinii Zoologice din Chișinău.

Фото: zoo.md