Grădina zoologică din Bristol (Anglia), care se află pe locul cinci în clasamentul celor mai vechi grădini
zoologice din lume, s-a închis după 186 de ani de activitate. Desprea aceasta, pe 3 septembrie, a relatat BBC.
Cauza sistării activității grădinii zoologice, a fost lipsa de finanțare după carantinele aplicate din cauza pandemiei de coronavirus. Drept urmare, organizația de caritate Bristol Zoological Society, care deține grădina zoologică, a decis să vândă terenul pe care se află instituția.

Foto: commons.wikimedia.org/Simon Cobb

Grădina zoologică și-a început activitatea în 1836 Angajații instituției au comunicat că, din momentul deschiderii până în prezent, a avut aproximativ 90 de milioane de vizitatori și că programele sale de conservare au ajutat la salvarea multor specii de animale de la dispariție.
Animalele vor fi mutate într-o nouă locație unde va fi implementat noul proiect al Asociației Wild Place. Unele animale vor fi nevoite să mai trăiască în grădina zoologică, până când vor fi construite incinte noi pentru ele.
Grădina Zoologică din Bristol a fost o parte importantă a vieții din Bristol timp de 186 de ani și este recunoscută în întreaga lume. Mii de familii vor avea amintiri foarte plăcute despre această instituție. Pentru mulți oameni grădina zoologică a reprezentat o parte semnificativă a vieții lor. Săptămâna aceasta marchează sfârșitul unui capitol semnificativ. Recunoscând acest lucru, dorim să oferim cât mai multor oameni posibilitatea de a-și lua rămas bun înainte de a se închide porțile”, a declarat Simon Garrett, șeful de relații cu publicul din cadrul grădinii zoologice.
Zeci de oameni au stat în rând pe 3 septembrie, sâmbătă, pentru a vizita grădina zoologică a epocii victoriane, înainte ca aceasta să fie închisă definitiv.
BBC relatează, că la momentul deschiderii grădinii zoologice din Bristol, familiile bogate cumpărau
animale din alte țări și cu ajutorul navelor le aduceau în Marea Britanie.

Sursa