World Wildlife Fund (WWF) este cea mai mare organizație non-guvernamentală de nivel internațional. Toată activitatea sa are ca scop găsirea de soluții în problemele de mediu și implementarea acestora în toate colțurile planetei noastre. Pe 11 septembrie, fundația își sărbătorește ziua de naștere. 
La situația din 2022, WWF include 28 de organizații naționale și membri asociați din întreaga lume, precum și aproximativ 5 milioane de membri individuali. În 1961, într-un orășel mic elvețian Morge s-a deschis sediul Fundației Mondiale a Naturii. Inițial, fondatorii au proclamat că scopul fundației este de a păstra viața pe pământ, ulterior modificând puțin formularea. Este amuzant, că Luke Hoffman, Peter Scott și Guy Montfort – fondatorii WWF, nici nu și-au imaginat ce lucruri o să fie capabili să realizeze prin eforturi comune.
Recunoaștere și independență financiară WWF a primit peste 10 ani de la fondarea sa. În 1971, prințul Olandei, Bernard, președintele fundației, personal s-a adresat către 1 dintre cei mai influenți oameni din lume, cu o cerere de a sprijini WWF și de a dona câte 10 de dolari fiecare pentru a gestiona fundația. Drept urmare, a reușit să adune 10 milioane de dolari. Această sumă a devenit baza financiară a fundației. Ca rezultat, organizația, după numărul de participanți (o mie de invitați plus prințul Bernard) a început să fie numită „Trust 1001”.
În prezent, Fundația Mondială a Naturii gestionează protecția anumitor specii biologice, a solurilor, a landșafturilor, a apei și a aerului. Pe parcursul activității sale, fundația a implementat peste 2 mii de proiecte, printre care: „Operațiunea: Tigru”, „Mările trebuie să trăiască”, „Campanie: Pădurea tropicală”, precum și a formulat documentele „Sarcinile guvernelor în domeniul conservării naturii”, „Nouă reguli de conservare a naturii” și altele.
Mijloace pentru implementarea programelor Fundației în continuare vin sub formă de donații caritabile de la persoane fizice, guverne din diferite țări, agenții internaționale și companii.

Фото: pnp.ru