Cum ar trebui să ne pregătim pentru iarnă? Cel mai bine acest lucru îl știe ursul brun – din iulie-august până la sfârșitul lunii octombrie el mănâncă intens, îngrășându-se și adăugând în masă, datorită cărui fapt, iernarea pentru el devine confortabilă, călduroasă și sănătoasă. Să presupunem, că nu toți au nevoie de greutate în plus, dar de vitamine – absolut toți, fără excepție. 
Pentru a completa rezervele de vitamine în organism și pentru a menține imunitatea la un nivel ridicat, animalele din colecția Grădinii Zoologice din Chișinău primesc rații de alimentare bine echilibrate. Ele includ micul dejun din fructe, gustări cu cereale, prânzuri și cine cu proteine, salate din legume, amestecuri de vitamine sub formă de pulbere pentru adăugare la mâncare ș.a.m.d.
Însă unele din animalele noastre au propria lor viziune asupra modului în care ele ar trebui să mănânce în afara sezonului. De exemplu, un reprezentant din secția primatelor, un pavian anubis pe nume Xenia, adoră ceapa. Nu mai este clar cum și când acest produs a ajuns pentru prima dată la ea, dar de atunci ceapa a devenit delicatesa ei preferată.
Credeți că Xenia măcar se strâmbă când mănâncă ceapă? Iată că nu! Și chiar singură o curăță și apoi o ronțăie ca mărul…