Hrănirea este o parte importantă a conviețuirii angajaților întreprinderii cu animalele din colecție. Deoarece animalele în captivitate nu își pot dobândi hrană, îngrijitorii trebuie să aibă grijă de acest proces în așa fel, încât să fie gustos, sănătos, complet și totodată cu elemente de distracție. Toate acestea subânțeleg nu numai pregătirea unei rații de alimentare bine echilibrate, dar și obligă angajații să se concentreze pe prepararea diferitor conservații, cu ajutorul cărora animalelor din colecție li se va asigura o nutriție calitativă și neîntreruptă.
La Grădina Zoologică din Chișinău o parte din hrana de baza pentru animalele din colecție se produce pe loc. Pe teritoriul întreprinderii este o livadă de meri, care ne permite să asigurăm animalele cu fructe pe parcursul întregului an – fructele proaspete sunt foarte gustoase.
În afară de aceasta, angajații cultivă furaj verde hidroponic, ceea oferă posibilitatea de a asigura permanent animalele cu vitamine și fibre. Doar animalele din colecția grădinii zoologice nu au posibilitatea să iasă la pășune, iar orice fir de iarbă din incinte este distrus imediat. Totodată, păsările, rozătoarele, toate felinele, primatele și unele specii de animale iubesc verdeața proaspătă.
Pentru completarea rezervelor de proteine din organism, din lapte de capră se prepară brânza, iar în terariu, în cantități mari, sunt crescuți greieri și gândaci. Tot în acest scop, pentru animalele răpitoare, sunt crescute rozătoare și iepuri.
Hrană suplimentară și carne pentru animalele răpitoare, Grădina zoologică achiziționează de la agenții economici.
Video, foto – Elena Lebedeva