Pe teritoriul grădinii zoologice există diverse plante, tufișuri de fructe de pădure și pomi. Toamna, la multe din ele apar pomușoare si fructe de padure, la majoritatea din care fructele și pomușoarele sunt necomestibile. Fiți atenți cu copiii!
Săptămâna precedentă angajații grădinii zoologice au observat, că oaspeții mici sunt atrași de vegetație. În afară de animale, în parcul nostru există o mulțime de tufișuri care atrag atenția. Din cele comestibile, aici crește doar gutuiul japonez, dar practic nimeni nu va îndrăzni să-i mănânce vreun fruct. Aceste fructe se îngălbenesc abia la sfârșitul toamnei, iar la gust ele la fel rămân acre.
Numaidecât povestiți copiilor, că niciodată nu trebuie să guste fructe de pădure pe care nu le cunosc.
De exemplu, la Grădina Zoologică din Chișinău crește mahonia, fructele căreia la aspect se aseamănă cu afinele, strugurii și porumbarul. Acest tufiș este mereu verde și poatesă crească până la 2 metri. În luna mai la ea apar flori de culoare galbenă, iar toamna apar fructele. De obicei, fructele de mahonia nu sunt consumate în mâncare și în parcuri acest tufiș este crescut doar în scopuri decorative. Mahonia crește încet, nu-i place să fie curățată, deși uneori este necesar să fie tăiată pentru a-i îndepărta ramurile
deteriorate. Tufișul este rezistent la îngheț, nu este pretențios în întreținere și cu ușurință suportă seceta.
Ați observant acest tufiș la grădina zoologică? Vă vom povesti și despre altele…