În terariul din cadrul Grădinii zoologice din Chișinău, cel mai bine pot fi observate anacondele. O femela și doi masculi de obicei dorm la soare sau înoată în piscină. Le-ați văzut? Știți ce fel de reptile sunt?

Lungimea unei anaconde de Paraguay mature nu depășește 2-2,5 metri. Iar în natură există reprezentanți ai acestei specii de dimensiuni mai mari – până la 3-4 metri în lungime. Interesant este faptul, că dimensiunea reptilei va fi diferită
, în dependență de habitat și, cel mai important, de hrană! O reptilă care trăiește într-un terariu cu o rație echilibrată nu va ajunge niciodată la dimensiuni mari. În același timp, în natură și cu hrană abundentă, anaconda poate crește până la dimensiuni uimitoare. Dacă reprezentanții tineri se hrănesc cu animale de dimensiuni mici, păsări de apă, amfibieni, pești etc…. atunci șerpii maturi se hrănesc cu animale și păsări de dimensiuni mai mari.
Anacondele din Paraguay vânează seara, în amurg, și noaptea. Ele trăiesc de obicei singure, din cauza caracterului său dificil. Preferă să trăiască lângă apă, ieșind uneori pe uscat, dar nu se îndepărtează de ea la distanțe mari. Apropo, reprezentanții mari ale acestei specii sunt vânate de jaguari și pume.
La anacondele întreținute în Grădina Zoologică din Chișinău s-au născut nouă pui. Câțiva pui de anaconda până în prezent se întrețin în colecția întreprinderii (în incintele din interior).