Expoziția Grădinii Zoologice din municipiul Chisinau reprezintă o colecție de animale și păsări, care nu pot fi întâlnite în viața obișnuită.

Spre exemplu, care este cea mai mare pasăre pe care ați întâlnit-o? În zonele rurale, puteți observa o barză sau un șoim, care necătând la faptul că este de dimensiuni medii, este un prădător uimitor! Totodată apare întrebarea pe cine el poate vâna în oraș?
În prezent, în colecția sa Grădina Zoologică din Chișinău întreține mai mult de 10 specii de păsări mari. Expoziția este atrăgătoare, însă, din păcate, toate păsările din ea se caracterizează printr-o singură trăsătură – vârstă înaintată. Necătând la aceasta, în pofida cifrelor ”solide” din pașapoartele sale, păsările manifestă poftă bună de mâncare, iar la unele perechi de păsări pot apărea pui. Apropo, anume în perioada februarie – martie păsările depun ouă. Vizitatorii de obicei nu pot vedea ritualurile de
împerechere a păsărilor.
Printre cele mai atrăgătoare păsări de pradă mari se numără un codalb și o pereche de vulturi de stepă, care tocmai au început să-și construiască un cuib. La fel un cuplu de grifoni deja își clocesc ouăle. Însă nimeni nu poate face careva prognoze.

Cele mai tinere dintre păsările mari, care se întrețin la Grădina Zoologică din Chișinău, sunt vulturii de mare a lui Steller. Ei au ajuns în colecția întreprinderii datorită unui contract de schimb de animale cu Grădina Zoologică din or.Moscova (federația Rusă), unde, la rândul său au fost aduși din Iamalia. Această specie de păsări este pe cale de dispariție și respectiv este protejată de legislația în vigoare. Ornitologii din cadrul Grădinii Zoologice din Chișinău, anume la această specie prognozează apariția puilor.
În vecinătate cu aceste păsări se întreține reprezentantul familiei Accipitridae, o femelă de zăgan.
În partea de jos a grădinii zoologice, de asemenea, se întrețin specii atrăgătoare de păsări, cum ar fi vulturul negru, acvila de munte, de camp și șorecarul comun. Datorită construcției specifice a volierelor,
unele răptoare se întrețin împreună. Știți oare despre ce este vorba?