Sâmbătă, pe 18 martie, Grădina Zoologică din Chișinău din nou va celebra o zi importantă pentru ecologiști – Ziua mondială a reciclării.
18 martie este data la care, în fiecare an, vorbim despre reciclare – procesul tehnologic prin care obiectele folosite sunt transformate în material pentru produse noi. Este o activitate esențială pentru viitorul omenirii. Întreaga noastră viață depinde de 6 categorii de resurse naturale: aer, apă, petrol, gaz, cărbune și minerale. Ne bazăm pe ele pentru a supraviețui. Le consumăm mult mai rapid decât se pot ele regenera, producând obiecte cu o perioadă de viață din ce în ce mai scurtă.

Foto: collecții istock

Prin reciclare, însă, putem recupera cantități importante de materiale astfel încât să protejăm și să economisim resursele naturale. Amintiți-vă, în urmă cu aproximativ 35 de ani, pungile din plastic erau păstrate și folosite cu grijă mult timp, iar astăzi, mergând o dată la magazin, folosim câte 10 pungi, pe care apoi le aruncăm… Reducerea utilizării plasticului și reciclarea sunt activități care pot fi realizate atât de copii, cât și de maturi.
Durata lecției – 90 de minute.
Costul lecției este de 100 lei de persoană.
Lecțiile se desfășoară în limbile română și rusă.
Începutul – ora 11
Telefon pentru programare +373 689 44 244
Numărul de locuri este limitat!