O societate incluzivă este specifică unui stat civilizat. Acolo, unde oamenii se înțeleg și se acceptă unii pe alții, necătând la faptul că sunt diferiți, viața devine confortabilă pentru toată lumea.
Cu părere de rău, țara noastră este încă departe de o incluziune confortabilă. Mai mult ca atât, vorbim nu doar despre asigurarea unor condiții confortabile pentru persoanele cu nevoi speciale în mediul urban, dar și despre educația elementară. Pentru mulți dintre concetățenii noștri, chiar
și interacțiunea obișnuită între oameni și accesul la bunuri „publice”, rămân sub semnul întrebării.
De Ziua Internațională de conștientizare a autismului (a avut loc pe data de 2 aprilie), Grădina Zoologică din Chișinău contribuie la procesul de educație și chiar distracție pentru copii.
Luni, pe 10 aprilie, a fost organizată o zi de educație ecologică pentru 140 de copii și părinții acestora, ce prevede excursie cu vizitarea expoziției grădinii zoologice. Î.M. „Grădina Zoologică din Chișinău”, în comun cu Serviciul social „Asistență personală” și Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, au organizat o vizită pentru câteva grupuri de copii, prezentându-le expoziția, povestind despre animale și caracterul acestora.