Grădina Zoologică din capitală sărbătorește astăzi 45 de ani de când și-a deschis porțile. Cu această ocazie, administrația menajeriei a organizat o zi cu program special, cu multă voie bună. Cel mai mult s-au distrat micii vizitatori, care au primit cadouri și au admirat animalele adăpostite acolo.

Cu prilejul celor 45 de ani de la deschidere, administrația Grădinii Zoologice a decis ca vizitatorii care au nume de familie provenite de la nume de păsări şi animale, să aibă acces gratuit. Printre norocoși s-a numărat și acest bărbat care a venit la plimbare cu familia.

„Cu nepoțeii, cu familia. Iată îmi scot căciula să nu par atât de iernatic pentru că sunt boboc de vară”.

Și asta nu a fost singura surpriză. Micuții, însoțiți de părinții lor, s-au distrat alături de animatorii chemați să aducă zâmbete pe fețele vizitatorilor. Copiii au dansat alături de personajele din povești, iar cei mai activi au primit mici cadouri.

Cei mici au avut parte și de ateliere de creație. Aici micuții au încercat să deseneze cât pot ei de bine, pentru a putea primi în dar o carte de colorat.

Totuși, cea mai mare atracție a copiilor au fost animalele, pe care le-au putut admira de aproape.

„- Ce animal ți-a plăcut cel mai mult?
– Lupul”.

„Cel mai tare nouă ne-a plăcut leul și păunii. Sunt foarte interesanți. Struțul, taurii și ursul am venit sa-l vizităm”.

„- Ce animale ai mai văzut?
– Am mai văzut lebăda”.

În prezent, Grădina Zoologică din Chișinău adăpostește peste 1000 de animale și păsări, inclusiv specii rare, pe cale de dispariție. Anual, Grădina Zoologica este vizitată de circa 300 de mii de persoane.

PRIVIȚI VIDEO