UN PUI DE PANDA S-A NĂSCUT PENTRU PRIMA DĂTĂ LA GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN MOSCOVA

La Grădina Zoologică din Moscova sa născut primul pui de Panda din istoria ei . Acesta este un eveniment unic atât pentru țară, cât și pentru întreaga comunitate globală .

Urșii panda au fost transferați la Grădina Zoologică din Moscova, ca parte a programului internațional de conservare, protecție și cercetare a Pandelor mari. Misiunea grădinii zoologice este de a aduce o contribuție semnificativă la crearea unei populații de rezervă a acestor animale rare.

Puilul, cântărește aproximativ 150 de grame, s-a născut la o pereche tânără de Panda mare – mascul Juyi și femela Dindin. Genul puiului este încă necunoscut.

Femla dă dovadă de un instinct matern puternic, a acceptat imediat copilul.Ea este monitorizată non-stop și se fac toate testele necesare. Puiul s-a născut după împerecherea naturală. Pentru a-și ajuta colegii, un expert în creșterea pandelor mari de la Centrul de Cercetare pentru Conservarea Urșilor Panda din China a sosit la Moscova pentru trei luni. Specialiștii nu au grăbit animalele, au urmat cu strictețe instrucțiunile colegilor lor chinezi, au creat condiții ideale de viață și, drept urmare, femela a rămas însărcinată .

Acest caz este unic încă și pentru că Juyi și Dindin sunt tineri: au șapte, respectiv șase ani. De obicei, primul pui se naște când părinții ating vârsta de 8-10 ani. Obținerea urmașilor de panda este incredibil de dificilă. Nașterea puilor este atât un mare succes, cât și rezultatul muncii îndelungate și minuțioase ale specialiștilor.

Urșii Panda au sosit la Moscova pe 29 aprilie 2019 cu un zbor special din Beijing.