La Grădina Zoologică din Chișinău s-a desfășurat un seminar specializat la tema „Forjarea cailor”.

Seminarul a fost condus de domnul Daniil Chernovalov, un maistru celebru din Sankt Petersburg.

Cursul s-a desfășurat în cadrul programului „Solidaritatea în forjarea cailor de sport”, care este promovat de Federația Internațională de Echitație (FEA).

Nu întâmplător anume domnul Cernovalov a fost ales de organizatorii din cadrul Federației Ecvestre din Republica Moldova.

După cum a raportat secretarul general al federației, dna Natalia Turkina, domnul Daniil este cunoscut în grupurile profesioniste, inclusiv de peste hotare, ca un specialist de înaltă calificare.

Astfel, de exemplu, el recent a devenit primul potcovar din Rusia care a fost invitat să coopereze în calitate de expert oficial de către Federația Internațională de Echitație FEA, al cărei sediu se află în orașul Lausanne, Elveția.

Daniil are studii veterinare, lucrează asupra tezei sale la tema „Fisuri în copite” și predă lecții studenților veterinari.

Colegilor săi din Moldova, el a transmis cunoștințele sale avansate în ceea ce privește furajarea copitelor și potcovirea cailor de sport.

Administrația grădinii zoologice speră foarte mult ca, după desfășurarea seminarului practic, în cadrul grajdului pentru cai o să apară propriul potcovar instruit.