«GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN CHIȘINĂU»

Ne bucurăm să vă avem ca oaspeți!

Înterprinderea municipală „Grădina Zoologică” este unica instituție de profil din țară, fiind un adevărat centru de studii și cercetări, instruire și educație, odihnă și agrement, care educă la vizitatori sentimentul de dragoste față de natură. Grădină zoologică din mun. Chișinău colaborează cu instituțiile similare internaționale, avînd un rol impoprtant în reproducerea și salvarea speciilor de animale sălbatice rare și a celor pe cale de dispariție.

 

Viețuitoarele noastreCum ajung

Dragi prieteni!

Începînd cu 1 iunie 2020 se permite аccesul vizitatorilor pe teritoriul Gradinei zoologice se permite cu respectarea urmatoarelor condiții:

  • toți vizitatori vor respecta distanța sociala;
  • la intrare vor fi instalate recipiente cu soluții dezinfectante – destinate  vizitatorilor.

LUNI – ZI SANITARĂ

Fiecare zi de luni se declară zi sanitară, accesul pentru vizitatori fiind închis.

 

REGIM DE LUCRU: zilnic de la 8:00 pînă la 20:00

Administrația
Î.M. “Grădina Zoologică”

Дорогие друзья!

Начиная с 1 июня 2020 года двери зоопарка открыты для посетителей, с соблюдением следующих условий:

  • все посетители обязаны соблюдать социальную дистанцию;
  • в доступных местах устанавливаются емкости с дезинфицирующей жидкостью для рук.

ПОНЕДЕЛЬНИК – САНИТАРНЫЙ ДЕНЬ

Каждый понедельник на территории – санитарный день. В это время зоопарк не принимает посетителей.

Администрация
М.П. “Кишинёвский зоопарк”

Noutățile noastre

Pe 14 octombrie, intrarea la grădina zoologică este gratuită!

Pe 14 octombrie, intrarea la grădina zoologică este gratuită!

Joi, 14 octombrie, capitala noastră sărbătorește Ziua orașului Chișinău! De sărbătoare, Grădina Zoologică din municipiul Chișinău își va deschide porțile pentru toată lumea - intrarea pe teritoriul întreprinderii va fi gratuită. Vino cu familia ta pentru a face...

Zummer, bun venit în „Regatul Cailor”

Zummer, bun venit în „Regatul Cailor”

Pe 11 septembrie, la Grădina Zoologică din Chișinău s-a născut un mânz drăguț. Încă în luna februarie a anului curent, secția în care se întrețin caii a primit o femelă care era deja însărcinată. "Uau, mare ca un dirijabil!" – s-au gândit angajații secției și au...

Viața zoo

Volieră călduroasă pentru crocodil

Volieră călduroasă pentru crocodil

Continuă transferul animalelor din volierele de vară în volierele de iarnă  - o femelă de crocodil cubanez Ghennadia s-a mutat în volieră călduroasă cu piscină. Anterior v-am povestit despre transferul crocodilului cubanez în voliera de vară. De această dată procedura...

Iernarea palmierilor și cactușilor

Iernarea palmierilor și cactușilor

Pregătirea pentru iarnă într-o grădină zoologică nu include doar lucrul zoologilor, dar și al specialiștilor din sectorul amenajarea teritoriului. Deci, necătând la vremea răcoroasă în timpul zilei și temperaturile scăzute pe timp de noapte, pe teritoriul grădinii...

Lecția „Cartea Roșie Internațională” este amânată pentru altă zi!

Lecția „Cartea Roșie Internațională” este amânată pentru altă zi!

Stimați vizitatori! În legătură cu restricțiile noi impuse în capitală de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun.Chișinău, Î.M. „Grădina zoologică” este nevoită să-și sisteze activitatea pe o perioadă de 10 zile. Lecția din 02.10.2021, „Cartea Roșie...

În lume

La Grădina Zoologică din orașul Moscova au apărut bursucii de miere.

La Grădina Zoologică din orașul Moscova au apărut bursucii de miere.

Pentru prima dată în expoziția Grădinii Zoologice din Moscova au apărut bursuci de miere. Acest lucru a fost anunțat joi, 23 septembrie, pe portalul oficial al primarului orașului Moscova. Bursucii de miere sunt prădători originari din Africa și Asia și au ajuns în...

Animale pe grupe

Prădători

Copitate

Primate

Rozătoarele

Reptile

Păsări

Grădina Zoologică

în cifre

Activăm din

Viețuitoare

Specii

Pe cale de dispariție

Servicii

Ce oferim vizitatorilor noștri

Excursii

Excursiile interesante și captivante nu ne vor lăsa indiferenți pe noi și copii nostri!

Custodia animalelor

Dacă vă plac animalele și visați de a avea un animal de companie, dar nu vă puteți permite întreținerea lui acasă, apoi custodia animalului ales – este pentru tine!

Plimbari cu caii

Îți place să călărești? Sau vrei ca copilul tău să călărească un cal? Nu este nimic mai ușor – plimbari călare pe cai de curse și ponei!

Zile de naștere pentru copii

Vrei să-ți bucuri copilul și să-i petreci ziua de naștere neobișnuit, în natură, printre frații noștri mai mici? Veniți! Comunicarea cu animalele, excursii, teren de joacă și trambuline – la serviciul DVS!

Ședințe foto

Pe teritoriul Grădinii zoologice puteți organiza o ședință foto memorabilă! Nunti, povesti de dragoste, zile de nastere, sarbatori pentru copii, etc. – păstrați amintirea momentelor luminoase! Grădina zoologică îți oferă teritoriu, iar fotograful și ideile DVS.

Cluburi și cercuri

Dacă vă plac animalele mari și doriți să vă dedicați o parte din timp pentru a avea grijă de ele, atunci vă vom învăța acest lucru. “Curtea rurală” și școală de hipism vă așteaptă împreună cu copiii!

Reguli

Dragi oaspeți ai grădinii zoologice!
Urmați regulile de comportament în grădina zoologică – este important pentru siguranța DVS și confortul animalelor noastre.

Prețuri

Pentru locuitorii și oaspeții capitalei, grupurilor turistice, colectivelor școlare și de studenți, suntem bucuroși să vă oferim un tur al Grădinei zoologice însoțit de un ghid.