Grădina Zoologică din Chișinău organizează un nou schimb de animale cu Ucraina. De această dată pentru călătorie se pregătește masculul de zebra Chapman. S-a născut în Grădina zoologică din Chișinău, are vârsta de 3 ani, este sănătos și plin de energie.

Inclusiv micuța Elis, care s-a născut anul acesta, în Grădina zoologică din Chișinău viețuiesc 6 zebre. Majorarea numărului lor este convenabilă instituției, mai ales când este vorba de animale tinere și sănătoase. Ele pot fi incluse în programul de reproducere și lor le sunt create condiții pentru formarea perechilor și apariția puișorilor.

Totodată, animalele mature, care nu au fost admise spre reproducere pe loc (din diferite cauze) sau care „suprapopulează” voliera, pot să plece la un loc nou de trai. În așa mod în grădinile zoologice se asigură fluxul de „sânge proaspăt”, datorită cărui fapt puișorii se nasc puternici și sănătoși, fără devieri genetice.

La începutul anului curent Grădina zoologică din or.Harkov (Ucraina) a solicitat de la noi pentru secția sa de animale copitate o zebră. În schimbul unei femele de zebră în Grădina zoologică din Chișinău la începutul lunii noiembrie vor veni cinci pelicani roz!

Text: Xenia Merega