În cele din urmă am reușit! Patru pui de leu au venit la noi de la grădina zoologică particulară „Feldman Ecopark”din orașul Harkov.

Carantinele impuse de către autorități și granițele închise ne-au deplasat cu mult planurile de a face schimb de animale cu alte grădini zoologice. A fost necesar de suspendat procesul întocmirii actelor și de așteptat schimbarea situației.

În schimb am avut timp pentru pregătirea volierelor!

Puiilor de leu li s-a oferit o volieră spațioasă, care până nu demult a fost ocupată de o pereche de tigri bengalezi. Felinele „dungate” au fost transferate într-o volieră vecină, unde se distreză bine, fapt despre care am scris mai devreme.

„Viața din interior” – puiul de leu se adaptează la noua volieră de iarnă

Joi, 18 martie, puii de leu au fost aduși la Chișinău. S-au aflat în carantină în volierele calde de iarnă, unde se pot relaxa și simți confortabil. La fel ei pot ieși la plimbare într-o mică volieră de tip deschis.

Puii de leu au acum zece luni. Un mascul și trei femele au venit la noi. S-au născut în grădina zoologică „Feldman Ecopark” din or.Harkov. Ei niciodată nu au trăit în sălbăticie.

Leii africani fac aprte dintr-un program internațional de conservare. Astfel îngrijitorii de la grădina zoologică sunt fericiți când apar pui noi! Puii sănătoși din grădina zoologică, unde există prea mulți prădători, sunt transportați în alte țări.

Acest lucru ajută la „reîmprospătarea” sângelui orgoliilor și, de asemenea, face mai ușor de întreținut – hrănirea familiei leilor nu este o sarcină ușoară.

Vizitatorii vor putea admira felinele prădătoare în câteva zile.

Un pui de leu în „casa” nouă. Rumegușul de pe podeaua volierei de iarnă ușurează curățarea volierelor și îngrijirea animalelor.

Primarul general al Chișinăului, dl Ion Ceban, a scris despre sosirea animalelor noi la grădina zoologică din Chișinău pe pagina sa de Facebook. El a invitat abonații să aleagă nume pentru puii de leu. Vrei să participi și tu? …

Doar un leu și trei leoaice sunt aici … spuneți-ne, cum să le numim? ..