În regiunea Primorie a fost prinsă o femelă de tigru, care timp de câteva luni a deranjat prin prezența sa localnicii din regiune și a atacat câinii. Acest lucru a fost anunțat de serviciul de presă al guvernului regional la 25 aprilie.

Фото: Global Look Press/Julie Rieu

Tigroaica a fost prinsă în vecinătatea satului Filippovka. Potrivit mesajului Ministerului Mediului din regiunea Primorie, probabil, aceasta este o femelă cu vârsta cuprinsă între 8-9 ani.

Primele mesaje despre apariția unui tigru în regiune au început să apară în decembrie 2020. Specialiștii au încercat să sperie prădătorul, care vâna periodic câini, dar tactica aceasta nu a funcționat. Potrivit datelor de pe site-ului web kp.ru, femela a vânat în satele Zanadvorca, Filippovka și Barabaș. La fel, ea a atacat vițeii și porcii. După întoarcerea tigrului în localitate, a fost luată decizia să fie prinsă.

Tigroaica a fost transportată la centrul de reabilitare „Tigru” din satul Alekseevca, unde va fi supusă examinării pentru a stabili motivele unui astfel de comportament. După cursul de reabilitare, dacă specialiștii vor decide că acest lucru este acceptabil, animalul va fi eliberat în sălbăticie, departe de oameni. Dacă se va constata că tigroaica nu va putea vâna singură, iar foamea o va aduce înapoi la oameni, ea va putea fi plasată în captivitate sau trimisă într-un safari-parc.

În afară de alte animale, în centrul de reabilitare mai sunt întreținuți doi tigri de Amur. După finisarea tratamentului , animalele sunt eliberate în zone slab populate pe teritoriul regiunii Primorie sau alte regiuni învecinate, comunică Agenția Federală de Știri.

Pe parcursul anului 2020, pe teritoriul regiunii Primorie au avut loc 159 de situații de conflict între o persoană și un prădător, inclusiv leoparzi și urși. Din ele 60 de incidente – cu tigrii. Trei tigri de Amur au fost retrași din mediul natural.

Sursă