Colecția de animale din rândul volierelor pisicilor  mari s-a înnoit! Acum oaspeții grădinii zoologice personal pot face cunoștință cu câțiva servali eleganți!

Iarna trecută, o pereche de servali (un mascul și o femelă) au sosit la grădina zoologică din Chișinău împreună cu alte animale, în baza unui contract de achiziționare din orașul Novosibirsk (Rusia). Temporar, în scopul adaptării, animalele au fost plasate într-o volieră internă. Totodată s-au început pregătirile pentru expoziționarea lor. Pisicile cu succes au trecut de carantină, s-au deprins cu noii îngrijitori și cu mâncarea.

Acum puteți face cunoștință cu perechea „pătată” în rândul volierelor pisicilor, lângă  – râși.

ESTE INTERESANT

Servalul este o pisică firavă de dimensiuni medii. Dintre pisici, aceste animale au cele mai lungi picioare și cele mai mari urechi (în raport cu dimensiunile corpului). Prin anumite caracteristici, cel mai mult se aseamănă cu râșii și caracalii.

Servalii sunt foarte buni la sărituri. Înălțimea saltului de pe loc este de 3 m! Sărind de pe loc, cu ușurință pot prinde păsări.

De asemenea, picioarele lor lungi îi permit să atingă viteza de până la 80 km/oră!

După culoarea corpului servalii se aseamănă cu gheparzii, ce nu putem spune despre caracter. Aceste pisici sunt destul de fricoase și se străduie să nu conflicteze cu alte animale prădătoare, preferând să fugă.

Acești reprezentanți ai felinelor înoată foarte bine și sunt capabili să traverseze cu ușurință un râu cu un curent rapid de apă.

Se hrănesc cu rozătoare, păsări, periodic atacând antilope mici.

Se pot încrucișa cu pisici domestice, ca rezultat dând naștere hibrizilor, care sunt destul de sănătoși.

ЭТО ИНТЕРЕСНО

Сервал — стройная длинноногая кошка средних размеров, обладатель самых высоких лап и самых больших (относительно размеров тела) ушей среди кошачьих. По ряду особенностей наиболее близок к рысям и каракалам.

Сервалы невероятно прыгучие. Высота прыжка с места составляет 3 м! Прыгая с места, они легко ловят птиц.
А ещё их длинные ноги позволяют развить скорость до 80 км/ч!

Своим окрасом сервалы сильно похожи на гепардов. Зато характером – не очень. Кошки довольно трусливы, стараются не вступать в схватки с другими хищниками, предпочитая убежать.

Эти представители кошачьего царства хорошо плавают и способны легко пересечь реку с быстрым течением.

Питаются мелкой дичью, грызунами, птицей, периодически нападают на маленьких антилоп.

Могут скрещиваться с домашними кошками, давая при этом гибридное, но вполне здоровое потомство.