Unele din cele mai interesante animale încă necunoscute de vizitatori sunt liliecii egipteni! Îi veți putea vedea în curând. Aceștia se pregătesc să-și facă „debutul” în public ca membri ai colecției vaste a Grădinii Zoologice din Chișinău.

Pe lume există multe specii de lilieci, fiind împărțite în două clase – Liliecii Mari și Lilieci Mici. Toți liliecii folosesc ecolocația și navighează cu ușurință în beznă, ceea ce le permite nu numai să zboare rapid, ci și să vâneze eficient. „Câinii zburători” nu sunt prădători, majoritatea reprezentanților acestei specii se hrănesc cu fructe și nu sunt activi noaptea.

Excepție fiind – Liliecii Ruzet (Egipteni). Aceasta este singura specie care trăiește în peșteri întunecate și implementează cu succes metodă de orientare în mediu și de detectare a obiectelor (ecolocația) . Mai sunt numiți „câini zburători egipteni”.

Reprezentanții acestor animale nu sunt pe cale de dispariție. Ba mai mult ca atât – în multe țări africane localnicii vânează liliecii menționați, considerându-i delicioși și fiind de folos.

Liliecii egipteni fac parte din colecția Grădinii Zoologice de mult timp, însă aceste viețuitoare trăiesc într-o volieră situată pe teritoriul inferior al instituției, care este amenajat conform cerințelor necesare.

Pentru ca aceste ființe să fie expuse vizitatorilor, voliera de vară se află în proces de pregătire. Animăluțele vor fi transferate în voliera de vară imediat după ce vor înceta ploile și vremea se va normaliza, fiind suficient de caldă pentru acestea.

Pentru liliecii din expoziția întreprinderii este amenajată o volieră de vară. Ea este situată lângă terariu. Animalele vor fi transferate în voliera nouă imediat după ce se vor termina ploile și va fi  o temperatură stabilă, suficient de caldă pentru ele.

Veniți să faceți cunoștință!