Povestea lemurilor din „Grădina Zoologică din Grodno”amintește de un serial televizat din America Latină. Tot ce este specific acestor seriale este prezent aici: mutarea într-un loc nou, dificultăți în comunicare, perioada de adaptare, cunoașterea și în viitor posibila „dragoste adevărată”, au declarat reprezentanții Departamentului de Cultură al Comitetului Executiv Regional Grodno.

Acum o săptămână, lemurul Santa s-a mutat de la Grădina Zoologică din Lituania la cea din Grodno (Belarus). Puțin timp s-a aflat în carantină. Medicii veterinari i-au monitorizat îndeaproape starea de sănătate, deoarece animalul zburase aproape o oră cu avionul, apoi a mers cu mașina timp de 4 ore. În Grodno, animalul a fost primit bine și îngrijitorii se gândeau deja cum să-l „apropie” pe Santa de un alt lemur – Globus. Temporar, acest cuplu a trăit separat, deoarece Santa trecea printr-o perioadă de aclimatizare. Santa a avut parte de o viață dificilă: în habitatul anterior, restul viețuitoarelor nu au acceptat-o în familia lor și Santa mult timp a trăit singură.

Dar la 1 decembrie a avut loc un eveniment deosebit– „întâlnirea” lemurilor Santa și Globus. După cum s-a menționat anterior la grădina zoologică din Grodno, situația a fost una neobișnuită: Globus a fost crescut și hrănit de oameni și nu a văzut niciodată alți lemuri. Nimeni nu ar fi putut prezice cum se va comporta animalul în momentul cunoașterii unui alt animal . Santa a avut și probleme de comunicare, deoarece în fosta ei familie a fost neglijată.

Sursa