Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că Grădina Zoologică din Chișinău primește în fiecare zi un număr mare de vizitatori.

Într-o postare pe o rețea de socializare, dl Ion Ceban a menționat că „Grădina Zoologică devine o atracție turistică, atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru oaspeții săi.” Potrivit domnului Ceban, „centrul atenției” vizitatorilor o reprezintă puii de tigru, care au crescut deja și se simt bine.

În general, colecția Grădinii Zoologice s-a îmbogățit – unele specii au născut pui, altele au fost aduse din Grădinile Zoologice de peste hotarele țării (Ucraina și Federația Rusă).”, a spus primarul.

PRIVEȘTE VIDEOCLIPUL

Ion Ceban a subliniat, că Grădina Zoologică din Chișinău s-a schimbat foarte mult în ultimul an.

Scara principală și rampa de la intrare au fost renovate pentru prima dată în 40 de ani,  de la deschidere. Numărul de voliere a fost, de asemenea, mărit și au fost prevăzute spații noi pentru speciile nou achiziționate – li s-au asigurat condiții bune de trai. Infrastructura teritoriului a fost îmbunătățită. Cele mai vechi voliere, în care viețuiau urșii, au fost demolate și la moment se construiesc altele noi pentru diferite animale.”, a scris primarul.

Sursa