Majorarea prețurilor pentru vizitarea Grădinii Zoologice se amână. Subiectul a fost scos de pe ordinea de zi a Consiliului Municipal la cererea primarului general al Capitalei, Ion Ceban.

„Eu reiterez poziţia Executivului de a retrage proiectele menţionate anterior. Este proiectul care vizează nemijlocit Grădina Zoologică.”

VIDEO

Ion Ceban nu a explicat de ce a cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectului. Administrația Grădinii Zoologice cere majorarea prețului biletului de intrare de la 30 de lei până la 50 de lei pe timp de vară, iar taxele pentru elevi, studenţi şi pensionari să se dubleze de la 5 la 10 lei. Totodată, potrivit proiectului, vizitatorii vor putea în continuare să facă poze şi video fără a plăti bani.

Totuşi, se cere dublarea taxei pentru o sesiune video și foto în scopuri comerciale de la 1000 până la 2000 de lei. Totuși, instituția vrea să mențină accesul gratuit pentru copiii de până la şapte ani. Grădina Zoologică din Chişinău a fost înființată în anul 1978.

În prezent, acolo locuiesc peste 700 de animale de pe toate continentele, cu excepţia Antarctidei. Unele dintre acestea sunt incluse în Cartea Roşie.

Цены на билеты в Кишинёвский зоопарк не изменятся.