Grădina Zoologică din municipiul Chișinău la fel a participat la acest eveniment, împreună cu Pretura sectorului Ciocana și Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști DGETS, organizând pentru copii în această zi o sărbătoare educativă.

Pentru început – beneficiu, iar apoi distracția. Copiii s-au împărțit în grupuri și au plecat în excursii, în cadrul cărora ghizii au prezentat toate animale din colecția grădinii zoologice. O  „poveste” aparte a fost despre leopardul nostru de zăpadă. Vizitatorii au aflat cum și de unde a venit acest animal nordic la grădina zoologică din Chișinău, cum trăiește aici, deprinderile lui și ce fel de caracter are.

Apoi pe copii îi așteptau lecțiile distractive organizate de Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști. Fiecare a ales un portret al unei pisici, l-a colorat frumos și i-a dat un nume. Desigur, toți doritorii s-au fotografiat pentru amintire.

Totodată, Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști  a oferit grădinii zoologice din Chișinău o lucrare  realizată manual pe care era reprezentat un leopard de zăpadă. Un desen texturat cu musteți voluminoase! Ne-a plăcut atât de mult, încât ne-am deplasat cu el prin teritoriu și am făcut poze cu toți doritorii.

Multumim mult copiilor pentru cadoul minunat!