Animalele care trăiesc în grădina zoologică sunt animalele noastre preferate. Le îngrijim, le iubim, ne străduim să le facem viața mai confortabilă și să cunoaștem cât mai multe despre ele. Nu contează că sunt mari, că mușcă și sunt sălbatice – sunt animalele noastre de companie! Iar dumneavoastră aveți animale de companie?

Anual, în multe țări, pe 30 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Animalelor de companie. Această sărbătoare este dedicată tuturor animalelor domesticite de om, care are menirea de a reaminti omenilor despre responsabilitatea pentru „frații noștri mai mici”.

Grădina Zoologică din Chișinău lansează un concurs de fotografii, dedicată acestei minunate sărbători! Grăbiți-vă să participați!

CONDIȚIILE CONCURSULUI:

1.​ Faceți o fotografie de concurs cu animalul vostru de companie – cu cât poza este mai interesantă, cu atât mai mari sunt șansele de câștig. Fotografia trebuie să fie de calitate bună, clară și interesantă. Noi cunoaștem, că animalele voastre sunt cele mai minunate și sunt adorabile chiar și atunci, când dorm cu o bucată de salam pe calorifer, dar dați să le arătăm în cele mai atrăgătoare momente! Lăsați nu numai animalul să fie minunat, dar si fotografia voastră!

2.​ La fotografia de concurs anexați o povestioară (până la 1000 de caractere, 3 alineate) despre prietenul vostru pufos (cu pene, cu solzi sau complet fără blană): cum a ajuns în familia dvs.? Are obiceiuri amuzante? Care trăsătură a lui o preferați?

3.​ La lucrări adaugați fotografia dumneavoastră cu animalul vostru de companie în brațe – astfel, încât să știm că anume el este animăluțul dvs. și nu este o fotografie reușită găsită pe Internet.

4.​ Expediați trei fișiere prin e-mail la info@zoo.md până la 25 noiembrie, marcate cu „concurs foto”.

Lucrările expediate vor fi divizate în patru categorii: pisici, câini, păsări, exotice.

TERMENII DE DESFĂȘURARE:

Lucrările sunt acceptate în perioada 10 – 25 noiembrie.

Totalizarea rezultatelor concursului – 26 noiembrie.

Pe 27 noiembrie, sâmbătă – sărbătoare tematică la grădina zoologică din Chișinău! Toți doritorii sunt bineveniți!

Puteți urmări concursul pe pagina de Facebook a grădinii zoologice și pe profilul întreprinderii în rețelele de socializare.

 

Фото: gs.by

 

ESTE INTERESANT

 

Știați că, de obicei, de animale mai mult au grijă oamenii cu multe cunoștințe, cu o bună educație, curioși și buni la suflet? Cunoaștem multe astfel de exemple.

De exemplu, legendara balerină rusă – Anna Pavlova. Există legende că ea iubea animalele, în special, păsările. Pe Internet puteți găsi cu ușurință multe ședințe foto ale dansatoarei de balet cu lebăda ei preferată, Jack. Se spune că el a fost devotat doamnei ca un câine fidel! Dar, pe lângă această pasăre măiestoasă, Anna Pavlova întreținea și o mulțime de alte animale – cu ușurință putea crea o mică grădină zoologică.

Despre minunata grădină zoologică a celebrei balerine puteți citi, de exemplu, AICI.