Pelicanii roz sunt unele dintre viețuitoarele, care trăiesc demult în Grădina Zoologică din Chișinău. Trăiesc în desișurile joase ale unuia dintre lacurile parcului, într-o  familie prietenoasă și gălăgioasă. Colecția include șapte păsări din specia menționată cu aripi mari, cu pungă caracteristică sub ciocul lung, unde se depozitează hrana. Apropo, patru pelicani s-au născut în grădina zoologică, ceea ce vorbește despre sănătatea bună și viața confortabilă a păsărilor.

De obicei, pelicanii se stresează dacă cineva încearcă să se apropie de ei. Totodată, păsările pozează cu plăcere când știu că un gard îi desparte de oameni.

 

 

Gălăgia apare doar când este timpul pentru micul dejun. Astfel,  chiar înainte de sosirea vizitatorilor, s-a decis să fie hrăniți. Mâncarea preferată este peștele sub orice formă și cât mai mult. Și apoi din nou împreună – ca o familie prietenoasă, se plimbă de-a lungul lacului lor preferat, în căutarea peștilor mici și moluștelor.

 

Pelicanul roz este o pasăre mare de apă, care se regăsește în toată lumea, inclusiv în Europa de Est. Trăiesc în perechi și familii, iar numărul lor în lume este de până la 300 de mii de indivizi. Înălțimea unei păsări adulte ajunge până la 185 cm, iar anvergura aripilor este de până la 4 metri.