Curtea rurală din cadrul Grădinii zoologice din mun.Chișinău își așteaptă oaspeții mici și mari. Admirarea viețuitoarelor „fermei” a devenit acum și mai comodă – căile din jurul volierei au fost reamenajate.

Simpatica femelă de porc vietnamez Puhlea, o viețuitoare a curții rurale a Grădinii zoologice din Chișinău, este prima care îi întâmpină pe toți vizitatorii ai sezonului 2021. Puhlea este vedeta colecției de animale din această volieră, cu poftă mare de mâncare și dragoste pentru fotografiere. Cu dolofana nu se compară nimeni!Restul

viețuitoarelor volierei trăiesc în perechi sau grupuri. Oaspeții grădinii zoologice sunt întâmpinați de 10 capre și țapi; doi berbeci; 19 găini și cocoși de rase luxoase; 1 pereche de curcani; 2 măgari – mama și puiul. Există, de asemenea, în colecție și un cocoș obișnuit, donat de orășeni, care mereu se „ceartă” cu cineva, pentru ce este „pedepsit” de vecini… Însă el nu se întristează și în fiecare zi, cu regularitate, trezește dimineața, cu cântecele sale, toată grădina zoologică.

Vino să vezi pe Puhlea și pe toți, toți toți…

Остальные обитатели вольера живут парами или группами. Гостей зоопарка встретят 10 коз и козлов;  два круторогих барана; 19 роскошных диковинных пород кур и петухов; индюк и индюшка; две ослицы – мама и дочка. Есть в «Сельском дворике» и штатный драчун – подаренный горожанами Петух обыкновенный. Он задирает всех соседей, за что бывает луплен.  Но Петька не унывает и каждый день исправно будит весь зоопарк по утрам своими песнями.

Приходите в гости к Пухле, посмотреть на всех, всех, всех…